BØGER

 
Den Nye...

RHODODENDRON
- og det der følger efter...

264 sider. Stort format incl. CD-rom.
(kr. 349,-)

 

UDSOLGT!
Bøgerne kan lånes på biblioteket

En helt ny bog, som omhandler 275 Rhododendron. Mange er nye og aldrig beskrevet før. Desuden også mange vildarter. I et særligt afsnit fortælles for første gang om de 60 dejlige duftende stedsegrønne og løvfældende Rhododendron som kan plantes i danske haver. For de som elsker farver og smukt efterårsløv, er de bedste løvældende Rhododendron (Azalea) beskrevet i et meget omfattende afsnit.
Beskæring af Rhododendron, deres pasning, pleje og forebyggelse af sygdomme er et helt nyt og stort omredigeret afsnit, som meget grundigt hjælper læseren på vej til en sund have. Desuden gennemgås hovedreglerne for beskæring af træerne i haven. Overalt er flotte fotos en yderligere hjælp til nem forståelse.
 Desuden går bogen tæt på Hosta, Hortensia og prydgræsser til surbundsbedet, Kamelia til friland og en række spændende træer, hvoraf de fleste er mindre kendte. I 2 særlige afsnit omtales mange af de pragtfulde Cornus og Magnolia. Inspiration til opbygning af bedene med tørveblokke og sten gives i tekst og billeder. Et andet afsnit viser nogle af de skønneste efterårsfarver i haven - rigtig god inspiration til plantevalget.
 Bogen er udstyret med 655 meget flotte farvefoto's, som forfatteren har optaget i de skønneste private haver. Ialt er der 264 sider i det samme store format som forfatterens forrige bog 'Rhododendron- og hvad dermed følger', som er udsolgt. Som en særlig service er denne bog brændt ned på en CD-rom, som er indlagt bag i den ny bog.De 2 bøger tilsammen er det største samlede opslagsværk om surbundshaven - tilsammen med over 1200 beskrevne planter.
.
 
Den Store...

ER UDSOLGT FRA FORLAG

RHODODENDRON
- og hvad dermed følger...

240 sider. Stort format: (kr. 299,-)
Danmarks mest omfattende bog om Rhododendron og selskabsplanter. Omhandlende i alt 325 forskellige Rhododendron vildarter og hybrider som kan trives under danske forhold. Desuden mere end 150 selskabsplanter, som gør surbundshaven til en oplevelse året rundt.
Bogen er illustreret af Niels Skjøldberg's egne fremragende farvefotos, og giver gennem let forståelse tekster al den viden man har behov for. Desuden videregives forfatterens egne erfaringer.

1. oplag maj 2000.
2. reviderede oplag april 2002 - genoptrykt i 2004
1. oplag på svensk marts 2004.

Den Lille...

ER UDSOLGT FRA FORLAG

RHODODENDRONHÅNDBOG


255 sider. Lommeformat. (kr. 149,-)
Omhandler i billeder og tekst de 125 mest almindeligt tilgængelige Rhododendron som kan købes i Danmark. Praktisk format med flotte billeder. Indeholder nøjagtig de oplysninger som er vigtige ved anskaffelsen.
Planteplads, blomstringstid,
størrelse og hårdførhed.

1. oplag marts 2003
'Det Grønne Blad - Rhododendron' - som kan erhverves på de fleste planteskoler, indeholder 24 sider om Rhododendron og enkelte selskabsplanter. Bladet er fotograferet og skrevet af Niels Skjøldberg.
Udgivet i 1999, siden genoptrykt. I alt 200.000 ekspl.

 

© Rhododendron experten Niels Skjøldberg, Rhodospecialisten.dk
.